top of page
  • Бібліограф

Білі плями планети


У той час, коли людство вже підкорює космічні простори, наша рідна Земля досі приховує безліч непізнаних й до кінця не вивчених явищ і територій. Тому-то для пересічного жителя планети вражаючі відкриття відбуваються постійно. Тож не дивно, що прагнення пізнати близькі чи далекі краї є властивою ознакою людини.

Серед нас є мільйони людей, закоханих у географію. Ці затяті мандрівники завжди перебувають у пошуку нового, їх ваблять унікальні місцини, загадкові об’єкти, природні явища і творіння людських рук. А якщо ви досі думаєте, що географія – це лише шкільний предмет, тоді вам варто погортати книгу «Великі та унікальні географічні відкриття», яка вийшла друком у видавництві «Астон».

разлом сильфра
Розлом Сільфра - тут зустрічаються два континенти

Цей путівник проведе вас унікальними сторінками географічної науки та познайомить з видатними дослідниками природи: О. Гумбольдтом, К. Ріттером, В. Докучаєвим, В. Вернадським та багатьма іншими. Ви побуваєте в найцікавіших точках географічних карт: розломі Сільфра, «Стежці Гігантів», кратері Нгоронгоро, супервулкані Єллоустоун, «кам’яних» лісах. Подив викличуть підземні дива планети – унікальні печери України та світу.

асператус тучи
Хмари асператус - моторошні й красиві водночас

Ви дізнаєтеся, які химерні витвори з’являються завдяки силі вітру. Помилуєтеся рідкісними хмарами та довідаєтеся, де їх можна побачити. Зануритеся під воду та здивуєтеся, які загадки приховує гідросфера Землі: тут і підводні водоспади, і озера наповнені «чорнилом», і бездонні водойми.

Сторінки біорозмаїття розкажуть про Сокотру – острів інопланетних пейзажів, недоторканий Караларський Острів Сокотра - інопланетний пейзаж на Землі степ, Карпатський буковий праліс, унікальний природний комплекс «Холодний Яр».

Сокотра
Острів Сокотра - інопланетний пейзаж на Землі

У розділі «Визначні географічні відкриття» знайдете цікаві факти про історію розвитку географічної науки та створення компаса. Дізнаєтеся, що спільного в Гренландії та Ісландії, пташок канарок та Канарських островів. В книзі є розповідь про відкриття Колумбом Америки та чому його фанатична віра не дала сповна насолодитися цим досягненням.

Эльдорадо
Легендарний Ельдорадо

В путівнику ви зустрінете таких видатних мандрівників, як: Джеймс Кук, Юрій Лисянський, Френсіс Дрейк. Почитаєте про останнього імператора ацтеків, кінець імперії інків та пошуки міфічної індіанської «країни золота» Ельдорадо.

І це ще не всі дивовижі, які чекають вас на сторінках «Великих та унікальних географічних відкриттів». Книга розрахована на широке коло читачів. Вона стане в нагоді школярам та вчителям, зацікавить любителів географічної науки та всіх, хто хоче розширити знання про навколишній світ.


Великі та унікальні географічні відкриття [Текст] / уклад. М. В. Зінкевич, Л. В. Петринка. Тернопіль : Астон, 2020. – 232 с. : іл.

Пізнавального читання!




bottom of page