top of page
  • Бібліограф

Візуальна збірка природних дивовиж

Світ природи пронизаний нерозривними зв’язками – між живими істотами та середовищем їх існування. Чим глибше ми вивчаємо цю тему, тим більше розуміємо, наскільки складною є взаємодія між створіннями, які нас оточують. Завдяки мільйонам років еволюції вони навчилися жити в гармонії, аби врятуватися від вимирання.

Переконайтеся самі у дивовижній здатності живих істот пристосовуватися до мінливості світу. А допоможе вам у цьому енциклопедія «Світ природи. Візуальна збірка див природи», яку бібліотека отримала за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги. Разом з нею вирушайте у пізнавальну подорож!

Ви дізнаєтесь, чому вигляд та поведінка живих організмів саме такі, а не інакші. Завдяки книзі побачите, як виживають різні тварини й рослини. А ще довідаєтеся, які взаємозв’язки існують в природі.

Ця незвичайна енциклопедія містить чудові ілюстрації – красиві й пізнавальні водночас. А на внутрішній стороні суперобкладинки ви знайдете плакат із цікавою інформацією й маловідомими фактами про живих істот. Приміром, чи знали ви, що кожна четверта тварина на Землі є жуком? А відомо вам, який птах щороку долає понад 70 тисяч кілометрів, щоб скористатися літом на кожному полюсі? Якщо ні – обов’язково детальніше розгляньте плакат.

Всередині енциклопедії ви знайдете 67 схем, у яких йдеться про середовище існування живих істот, різні види й групи рослин і тварин, а також цікаві звички, які допомагають їм у постійній боротьбі за виживання. До речі, ці схеми не обов’язково читати по-порядку – видання можна розгортати в будь-якому місці, можете почати навіть з кінця, адже на сторінках енциклопедії розміщені кольорові стрілки, які вестимуть вас до пов’язаних схем.

А користуючись підказкою, розміщеною на початку книги, ви дізнаєтеся, як необхідно з нею працювати, щоб отримати максимум користі від читання. Швидко зорієнтуватися в масиві інформації та знайти потрібні факти вам допоможе алфавітний покажчик.

Енциклопедія призначена для дітей середнього та старшого шкільного віку, однак буде цікавою і для дорослих, які прагнуть надолужити згаяне в школі або дізнатися щось нове. Також вона стане в нагоді учням та вчителям на уроках біології.

Пропонуємо переглянути кілька розворотів з книги – аби ви були певні, що це видання справді унікальне й однозначно варте вашої уваги. Успіхів у пізнанні світу!

Вуд, Аманда. Світ природи [Текст] : Візуальна збірка див природи / А. Вуд, М. Джоллі; пер. з англ. М. Пухлій; іл. О. Дейві. - Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 111 с. : іл.












bottom of page