top of page
  • Бібліограф

Казки-хвилинки для розвитку дитинки

Шановні батьки! Пропонуємо вам перевірити здібності вашого малюка до читання за допомогою «казок-хвилинок». Чарівні оповідання у кожній з цих книг розраховані на певний час прочитання і відповідний рівень навичок дитини. Важливо, що слова в тексті поділені на склади, а також містять наголоси.

Поки ви спостерігатимете за швидкістю читання малюка, він насолоджуватиметься кумедними історіями з яскравими ілюстраціями. Не хвилюйтеся, якщо ваша дитина не вклалася у визначений час, адже всі діти розвиваються по-різному й мають різні здібності. «Казки-хвилинки» покликані виявити прогалини в знаннях, аби допомогти визначитися з правильним напрямом руху малюка країною знань. Успіхів у навчанні!

Моніч, Олександра. Чарівний Липунчик [Текст] : Читаємо 5 хвилин / О. Моніч; іл. О. Курдюмової. - Харків : Ранок, 2020. - 24 с. : іл. - (Казки-хвилинки).

Фіолетовий чоловічок з пластиліну на ім’я Липунчик, якого зліпив маленький Данилко, несподівано оживає. Малюк радіє, що тепер у нього є такий чарівний друг. А Липунчик виявився не лише вірним товаришем, а й чесним, щирим та хоробрим чоловічком. А найголовніше те, що з ним неймовірно весело гратися і досліджувати навколишній світ.

Моніч, Олександра. Кумедні діточки [Текст] : Читаємо 5 хвилин / О. Моніч; іл. О. Курдюмової. - Харків : Ранок, 2018. - 24 с. : іл. - (Казки-хвилинки).

Повчальні історії з цієї книги покажуть малюку, як варто поводитися вихованим дітям. Тут вони зустрінуть хлопчика-нечему, жадібного хлопчика, дівчинку-нечупару та зарозумілу дівчинку. Малята дізнаються, чому так необхідно дотримуватися особистої гігієни, бути ввічливим, ділитися з друзями й прислухатися до порад батьків.

Федорова, Катерина. Вихідний у Хрюні [Текст] : Читаємо 10 хвилин / К. Федорова; іл. О. Курдюмової. - Харків : Ранок, 2018. - 24 с. : іл. - (Казки-хвилинки).

Кумедне поросятко Хрюня повсякчас встряє в халепи. На щастя, в нього є справжні друзі – котик, песик та курчатко, – які завжди готові прийти на допомогу. А ось жадібний їжачок не має друзів, бо ж з ними треба ділитися цукерками та іграшками. Та якось він зустріне кмітливу білочку, яка допоможе йому втямити цінність дружби. Маленьке совеня дуже неслухняне. Воно бешкетує і вередує, перечить своїй матусі. Але одного разу з ним трапиться лихо, яке навчить слухатися батьків. А вам цікаво, чому равлик не розлучається зі своєю хаткою? Тоді читайте казочку-хвилинку про равлика й черепаху.

Федорова, Катерина. Пригоди Нямрика [Текст] : Читаємо 15 хвилин / К. Федорова; іл. І. Севаст'янової. - Харків : Ранок, 2018. - 24 с. : іл. - (Казки-хвилинки).

Навчать малюків дружити двоє песиків – Нямрик і Грайлик. Цуценята обожнюють пригоди і навіть у дощову й похмуру погоду веселяться й граються. Разом з ними діти досліджуватимуть навколишній світ, вчитимуться бути чемними й розумними діточками.


bottom of page