top of page
  • Бібліограф

Книги з «віконцями» – для юних дослідників


Інтерактивні книжки перетворюють читання в цікаву гру, розвивають у дітей спостережливість, дрібну моторику й допитливість. Адже крім ілюстрацій і тексту, в них є клапани, за якими криється найцікавіше. Дитина зможе відкривати «віконця» й розгадувати секрети довколишнього світу.

Це доступний і цікавий для дитини спосіб глибше пізнати все, що її оточує. А завдяки ігровому формату батьки можуть змалку прищепити малюку інтерес до навчання. Книги з «віконцями» досить популярні, й нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнився виданнями з інтерактивної серії «Маленькі дослідники» – для дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку. Тож приходьте в бібліотеку й обирайте собі книгу до смаку.

Доманська, Людмила. Маленькі дослідники. Світ спорту [Текст] / Л. Доманська; пер. з англ. Г. Прудкої; іл. Т. Бердюгіної. - Київ : Книголав, 2020. - 17 с. : іл. - (Дитяча полиця).

Книжка містить понад 30 віконечок, які приховують цікавинки про різні види спорту. Читачі дізнаються все про бейсбол, плавання, гімнастику, футбол, теніс, лижі та родео. А також довідаються який з видів спорту найбезпечніший, у якій країні придумали футбол, які тварини беруть участь в родео та багато інших захоплюючих фактів.

Коровкіна, Анастасія. Маленькі дослідники. Погода і природа [Текст] / А. Коровкіна; пер. з англ. Т. Кузьменко; іл. Л. Ларіної, А. Дружинінської. - Київ : Книголав, 2019. - 17 с. : іл. - (Дитяча полиця).

Разом із книжкою юні читачі вирушать у захопливі мандри різними порами року й куточками світу. Дізнаються, які тварини мешкають у джунглях, як утворюється туман та чому з’являється іній, де на Землі найспекотніше тощо. З книги діти довідаються про гори й рівнини, тропіки й субтропіки. Також дізнаються, що таке гейзер, полярне коло, криголам. Більше півсотні віконечок на познайомлять з вражаючими природними дивами нашої планети. Корисною буде карта світу, що розміщена наприкінці книги.

Коровкіна, Анастасія. Маленькі дослідники. Світ науки [Текст] / А. Коровкіна; пер. з англ. Н. Вуйтік; іл. Т. Обухович. - Київ : Книголав, 2020. - 17 с. : іл. - (Дитяча полиця).

Книга занурює у невідомий та захопливий світ науки. Завдяки їй діти засвоять нові поняття. Ознайомляться з деякими розділами фізики, як-от: світло, радіація, гравітація. Дізнаються чимало цікавого про архітектурні стилі та основні віхи історії мистецтв. Доступний виклад інформації, яскраві детальні ілюстрації, а також понад 30 «віконечок» допоможуть малечі краще пізнати наукові поняття і явища.

Маленькі дослідники. Підводний світ [Текст] / пер. з англ. Т. Кузьменко. - Київ : Книголав, 2019. - 17 с. : іл. - (Дитяча полиця).

Разом з книгою діти зануряться в океанські глибини, «поплавають» в арктичних водах і досягнуть найтемніших куточків океану з тамтешніми дивовижними мешканцями. Та головне – читачі дізнаються, як вберегти цей неймовірний світ від забруднення й вимирання. Піднімаючи клапани-«віконечка», малюки дізнаються про дивовижних істот та ареоли їхнього проживання. А ще познайомляться з тваринами, що знаходяться на межі вимирання, відшукають затонулий корабель, помандрують до коралового рифу.

Маленькі дослідники. Світ професій [Текст] / пер. з англ. О. Ломакіної. - Київ : Книголав, 2020. - 17 с. : іл. - (Дитяча полиця).

У книжці юні читачі знайдуть цікаві факти про професії з різноманітних галузей. Чим займається інженер на будівельному майданчику? Навіщо лікарі використовують рентген? Чому сценаристам потрібно мати багату уяву? Чим займаються археологи, ботаніки та фотографи-натуралісти? Хто такі криміналісти? Відповіді на ці та багато інших запитань містяться на сторінках книжки. А завдяки інтерактивним «віконечкам» подорож світом професій буде не лише пізнавальною, а й веселою.

Мартін, Рут. Маленькі дослідники. Транспорт [Текст] / Р. Мартін, А. Сандерс; пер. з англ. Т. Кузьменко. - Київ : Книголав, 2019. - 17 с. : іл. - (Дитяча полиця).

Книга знайомить малечу з різними видами транспорту, його деталями й тонкощами використання, а також правилами безпеки. На її сторінках діти побачать велосипеди, скутери й самокати, автомобілі, автобуси, поїзди і трамваї, човни та кораблі, повітряний транспорт, вантажівки й фургони, спецтехніку й будівельний транспорт. А чудові детальні ілюстрації й факти у «віконечках» здивують навіть дорослих.

bottom of page