top of page
  • Бібліограф

«Прокачка» для мозку: книжки-лабіринти


Проходження лабіринтів – заняття, яке полюбляють багато дітей та дорослих. Зазвичай, цей цікавий і захоплюючий процес надовго затягує гравця. Розмаїття лабіринтів дозволяє обрати завдання відповідного рівня – чим довший шлях і більше глухих кутів, тим складнішим буде проходження.

Книги-лабіринти допоможуть дітям навчитися логічно мислити, розвинути посидючість та уважність, дрібну моторику рук. Проходження лабіринтів сприяє розвитку вміння цілеспрямовано зосереджуватися, знаходити правильний і найкоротший шлях. Робота з лабіринтами сприяє поліпшенню довільної уваги: поступово збільшується її обсяг та покращується розподіл, стійкість, здатність до швидкого переключення.

Пропонуємо кілька книг-лабіринтів для дошкільнят і молодших школярів, які ви знайдете у фонді нашої бібліотеки. Розвивайтеся з книгою!

Долинний, Максим. Фуагре та Жозефіна [Текст] / М. Долинний. - Харків : Віват, 2017. - 26 с. : іл. - (Знайди й покажи).

Детектив Фуагре та його помічниця, собачка Жозефіна, беруться за розкриття серйозного злочину. З Паризького музею зник дуже цінний експонат, а крадії старанно заплутали свої сліди. Аби розкрити справу, доведеться пройти десяток лабіринтів. Разом з Фуагре та Жозефіною малята побувають в порту, музеї, зоопарку, міському колекторі, лісі й парку розваг, а також на залізниці та каїрському ринку. А ще зануряться у батискафі на дно океану й попливуть на Північний полюс.

Кремер, Марина. Ось куди дістанемось! Справжня відважна білка завжди знайде шлях [Текст] / М. Кремер, А. Монт; пер. з нім. О. Назарова. - Харків : Ранок, 2018. - 27 с. : іл. - (Пригоди з лабіринтами).

У чарівному лісі жила собі безтурботно маленька спритна білочка Ріна. Але якось із Ріною трапилося лихо – її будиночок зірвало ураганом і він застряг у гіллі високо на дереві. Білочка наважується порятувати свою хатинку, але та, підхоплена вітром, зникає невідь-куди. Ріні нічого не залишається, як відправитися на пошуки свого будиночка. На допомогу приходять вірні друзі – косуля Мадлєн та кабанчик Боббі. Їм доведеться пробиратися крізь лабіринти чагарників і полів, долати річки й болота.

Маруяма, Чіхіро. П’єр і місто лабіринтів [Текст] : У пошуках викраденого Каменя / Ч. Маруяма; пер. з англ. О. Горби, С. Горби. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 35 с. : іл.

В одному з гаражів, що розмістилися на околиці Опера-Сіті, мешкає детектив лабіринтів на ім’я П’єр. Саме йому доведеться розплутувати справу про викрадення злодієм-фантомом Містером Іксом цінного артефакту – Каменя Лабіринту, за допомогою якого лиходій перетворив вулиці Опера-Сіті на суцільні лабіринти. Аби все виправити, разом із П’єром та його подругою Кармен дітям доведеться поблукати музеєм, кав’ярнею просто неба, середмістям, замком, лісовим селищем і навіть палацом з привидами.

Хенніг, Дірк. Їжак Ігнат і У-ру-ру. І куди ми дістанемось? [Текст] : [пер. з нім.] / Хенніг, Дірк. - Харків : Ранок, 2017. - 27 с. : іл.

Темної ночі у двері їжака Ігната щось страшно грюкнуло. Розгублений Ігнат визирнув за двері й побачив там величезне яйце. Аж раптом щось хруснуло, і з яйця вигулькнуло чорноголове створіння, вкрите сірим пухом. Наступного дня Ігнат вирушає на пошуки батьків загадкового створіння. Проте це виявилося складним завданням, і без допомоги маленьких читачів йому не впоратися. Разом їм доведеться здолати чимало перешкод і пройти заплутаними лабіринтами, перш ніж вони дістануться місця призначення.

bottom of page