top of page
  • Бібліограф

Життя на Січі


Друзі, пропонуємо вашій увазі книжку-картинку для молодших школярів «Викрадений перстень» автора Світлани Богдан, яку бібліотека отримала за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.

Захоплива історія про пригоди 7-річного Миколки на Січі особливо сподобається хлопчикам, які полюбляють читати про супергероїв та лицарів. Адже козаки – це справжні супергерої, «лицарі степу». До того ж, вони є реальними людьми, а не вигаданими персонажами. З книги діти довідаються чимало цікавого про те, як влаштоване життя на Січі. І навіть зустрінуть славетного отамана Сірка, якому приписують надзвичайні здібності.

Ілюстрації для книги створила талановита художниця Софія Рунова. Яскраві, дотепні й щедро наповнені деталями малюнки можна використати як розвивальний елемент – запропонуйте дитині порахувати предмети чи персонажів або відшукати певного героя книги, попросіть назвати побутові речі, безліч яких зображено на сторінках видання.

А найбільш допитливі читачі, яких зацікавить історичний період, описаний у книзі, можуть зазирнути у спеціальні вкладки на форзацах. Там вони знайдуть мапу України 17 століття та цікаву інформацію про історичні епохи, зокрема Козацьку добу.

Більше інформації про сюжет книги дивіться в буктрейлері.

Богдан, Світлана. Викрадений перстень [Текст] / С. Богдан; худож. С. Рунова. - Київ : Портал, 2020. - 36 с. : іл.


23 views0 comments
bottom of page