top of page
  • Бібліограф

Книга, що звучить: «Трелі та вушка дракона»


Друзі, сьогодні хочемо розказати вам про незвичайну книжку «Трелі та вушка дракона». Незвичайна вона тим, що її можна не тільки читати, а й «слухати». Себто вона має власну добірку саундтреків – як у кінострічках, що дозволяє цілком зануритися в чарівну атмосферу, створену спільними зусиллями шведського письменника Леннарта Гельсінга, ілюстратора Ане Густавсона, а також Шведського й Гьотеборзького симфонічного оркестрів.

Милозвучні вірші познайомлять дітей дошкільного й молодшого шкільного віку з різноманітними музичними інструментами: скрипкою, альтом, контрабасом, кларнетом, фаготом, литаврами тощо. Казкові акварельні ілюстрації з безліччю деталей гармонійно доповнюють поетичні рядки, які, до речі, малюк зможе легко вивчити напам’ять. Завдяки музичному супроводу на CD-диску, яскравим зображенням й дотепним текстам діти не лише побачать, як виглядають музичні інструменти, а й сформують про них цілісне уявлення.

Рекомендуємо ознайомитися з виданням батькам, організаторам дитячого читання, музичним керівникам та всім тим, хто цінує прекрасне й бажає розвинути в собі естетичний смак.

А зараз пропонуємо зазирнути в книгу та послухати, як «звучать» деякі її сторінки. Приємного перегляду!


Густавссон, Ане. Трелі та вушка дракона [Текст] : книжка про інструменти / А. Густавссон, Л. Гельсінг; пер. зі швед. Н. Іваничук. - Чернівці : Чорні вівці, 2018. - 30 с. : іл. + 1 CD.

16 views0 comments
bottom of page