top of page
  • Бібліограф

Віртуальна ігротека: "Таємниця Могилянки і зниклий ключ" Ю. Стахівська


Книга-квест для молодшого й середнього шкільного віку занурить читачів у історію, засновану на правдивих фактах та авторській фантазії. Книга з'явилася на світ завдяки видавничо-освітньому проекту "Портал". Написанням тексту й пошуком цікавинок займалася Юлія Стахівська, а ілюстрації створила Ірина Садова. Видання отримане бібліотекою за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.

Захоплююча пригодницька повість поєднала в собі магію і детектив, минуле та сьогодення Києво-Могилянської академії, де досі зберігаються будівлі й речі, що можуть перенести в славну добу бароко. Принаймні дівчинку Лізу таки перенесли. Разом із нею ми побачимо давню Могилянку, поринемо в її легенди і знайдемо один дуже важливий ключ.

Ігрові інтерактивні завдання за книгою "Таємниця Могилянки і зниклий ключ"

1. Пазли

Збери пазл, і побачиш фонтан, який колись намалював вихованець Могилянки Г. Сковорода. До речі, оригінальний його малюнок зображений на сучасній купюрі в 500 гривень

Збери пазл, щоб дізнатися, кого Ліза зустріла в театрі Могилянки

Збери пазл, і поглянь, де Ліза, Хома й Климентій заховали ключ

2. Пропущені слова

У книзі є цікавий епізод про традицію словесних лицарських поєдинків, які влаштовували студенти Могилянки. Встав пропущені в тексті слова, і побачиш, якими урочистостями колись супроводжувались диспути.

3. Філворд

4. Знайди пару

Уважно прочитай книжку, і ти з легкістю виконаєш це завдання

Стахівська, Юлія. Таємниця Могилянки і зниклий ключ [Текст] / Ю. Стахівська ; іл. IRYNA SADOVA. - Київ : Портал, 2020. - 95 с. : іл.

27 views0 comments
bottom of page