top of page
  • Бібліограф

Найдорожче для людини – її Батьківщина

Буває, ми мріємо про далекі країни та захоплюючі подорожі, забуваючи про красу й багатство рідного краю. Рутина, побут, одноманітність обтяжують нас, і ми перестаємо помічати приємні деталі, зациклюємося на негативі, розучуємося дивуватися й радіти кожному новому дню. Ми більше не цінуємо те, що маємо. Аж поки не доводиться цього втрачати.

Щоб нагадати нам, дорослим, про те, як важливо любити й шанувати рідну землю, а дітей заохотити до вивчення історії України, письменниця Ольга Купріян та художниця Оксана Скворчинська створили книгу «Кісточка оливи», яка вийшла друком у київському видавництві «Портал». В нашій бібліотеці видання з’явилося завдяки Програмі поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.

Видання належить до серії «Історії про історію» для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку. При написанні книги авторка консультувалася із фаховими істориками, тож художня складова тут переплітається з реальними подіями. Таким чином «Кісточка оливи» стане чудовим підґрунтям для подальшого вивчення дитиною історії України.

Детальніше про сюжет книги дивіться у буктрейлері. Приємного перегляду!

Купріян, Ольга. Кісточка Оливи [Текст] / О. Купріян; худож. О. Скворчинська. – Київ : Портал, 2020. – 36 с. : іл. – (Історії про історію).


bottom of page